ATELIERUL CU FIRE COLORATE- De la pasiune la business in doar 6 luni

atelierul cu fire colorate

Autor: Ioana Mateaș

19/01/2022

În copilărie îmi plăcea enorm să mă joc cu păpușile, să le creez hăinuțe, am distrus cu siguranță de mai multe ori hainele sau perdelele bunicilor și visam că atunci când o să fiu mare o să am propria casă de modă sau cel puțin să devin un designer faimos, să locuiesc in Paris sau Milano.. Apoi uitam de acest joc și peste 10minute spuneam  îmi doresc să devin profesoară, avocată și ulterior jurnalistă, am mai avut o perioada în care îmi doream  devin ”femeie de afaceri” nu știam eu pe vreamea aceea ce înseamnă afacerile dar știam  ”toate femeile de afaceri au un birou maresunt mereu elegante, mereu cu tocuri și genți mari ”. Cu siguranță nu am fost singurul copil care a avut idealuri mărețe în copilărie, sunt sigură  și voi ați avut visuri îndrăznețe dar 90% ați uitat de aceste planuri și odată cu trecerea anilor ați căutăt joburi mai practice, practic ne-am alineata la ”normalitatea” impusă de aceste vremuri, punând visele din copilărie într-un sertar.

atelierul cu fire colorate

Florina in Atelierull cu fire colorate

Mi s-a umplut sufletul de bucurie când am descoperit-o pe Florina și Atelierul cu fire colorate înainte de Crăciun când căutăm niște cadouri online. Nu știu cum sunteți voi dar mie îmi plac foarte mult lucrurile personalizate, obiecte care spun o anumită poveste, atunci când fac un cadou îmi doresc ca persoana care primește cadoul să se simtă special/ă , deci caut ori obiecte care au anumite semnificații speciale și care sunt facute cu multa pasiune si talent, ori aleg să le personalizez eu un obiect. Am descoperit-o pe Florina pe un grup de antreprenoare care se susțin reciproc și știm cu toții cât de important este susținerea în special când te afli la început de drum. Recunosc că înainte să o contactez i-am „spionat” pagină de Facebook și am fost plăcut surprinsă să văd ce minunății ies din mânuțele ei și mai ales să aflu că a renunțat la un job în IT pentru a-și urmă visul. Atunci am decis că trebuie să o aflu mai multe detalii.

 

 

Din copilărie Florina a fost fascinată de materiale, aţe, foarfeci și mașini de cusut și nu a renunat la această pasiune nici când era la facultatea de Automatică și Calculatoare, ci a continuat să-și creeze rochii personalizate în timpul liber. Mi-a povestit cu multe emoții despre felul în care a luat naștere Atelierul de fire colorate. Când și-a creeat în 2019 cele 3 rochii pentru propria nuntă nu își imagina că va reuși să aibe vreodată propriul ei atelier. Știu cât de dificil este să alegi un sigur model, dar ea a fost norocoasă să aibe acest talent și și-a creat cu ușurință nu unul ci 3 modele fenomenale pentru  cea mai specială

zi din viață ei. Am fost ușor dezamăgita când am auzit că face în continuare tot felul de rochii pe comandă dar doar pentru persoanele din Iași și din împrejurimi. Ulterior, am înțeles și motivul  bineînțeles că este o profesionistă și dorește să fie ea însuși cea care ia măsurătorile clientelor și împreună cu acestea creează schițele în funcție de dorințele lor. Poate voi sunteți mai norocoase și nu va despart de ea 400 de km, iar eu rămân cu gândul la cum ar fi să am 3 rochii de mireasă … bine mă mulțumesc și cu 2 … gata cu visatul ..între timp mă bucur de restul articolelor pe care pot să le comand și de la distanță.

Dacă inițial  Florina a îmbinat jobul din IT cu pasiunea ei pentru croitorie în primăvara anului 2021 în plină pandemie s-a decis să dea prioritate pasiunii pentru croitorie și a cerut un an sabatic de la muncă. Curaj sau nebunie? Nici nu mai contează ce au zis cei din jur, ea avea un singur obiectiv și anume să creeze obiecte vestimentare originale care să aducă o stare de bine celor care le poartă, iar broderia s-a îmbinat minunat în acest proiect deoarece creează o notă și mai personală.

Cum au fost primele luni pentru ea în lumea business-ului românesc? Haos – acesta a fost primul cuvânt pe care mi l-a spus oftand… și da pot să-mi imaginez cât de dificil a fost să treacă de la statul de angajat la cel de antreprenor în România, în plină pandemie, într-o perioada în care multe alte afaceri au dat faliment iar birocrația e… no coment. A primit aprobare de la munca doar pentru 6 luni în loc de clasicul ” 1 an sabatic”, deci presiunea era și mai mare pe umerii ei deoarece la sfârșitul celor 6 luni trebuia să ia o decizie care urma să-i schimbe viață definitiv. Totuși  a făcut față cu brio provocărilor, cu sprijinul soțului, al familiei dar și al prietenilor a reușit să pună bazele afacerii ei, a creeat primele colecții iar la sfârșitul celor 6 luni și-a dat demisia de la job și de atunci se dedică trup și suflet afacerii.

Când am vorbit cu ea am simțit o energie specială, se implică enorm în ceea ce face și reușește cu ușurință să transmită pasiunea ei și prin telefon și de la distanță. Sincer, eu nu fac parte din categoria clienților „simpli ”  adică eu voiam ceva simplu 🙄doar că sunt cam indecisă de felul meu: „Un tricou cu un mesaj motivațional brodat roz pudra . Apoi am început.. Nu e bine pentru că nu face contrast cu tricoul alb.. mai bine scrisul să fie roșu.. uhm da categoric roșu cu alb se imbina perfect( I love Dinamo), pe spatele tricoului aș vrea și emblema echipei Forever, ba nu mai bine doar Bussines women..sau business woman Forever, scrisul să fie în stânga.. nu mai bine dreapta și da pe spatele tricoului o emblemă cu ceva semnficativ pemtru că văzusem eu deja la ea un tricou cu o floricică dar mai bine cu un vultur, sau totuși un diamant  pentru ca se potrivește mai bine cu compania cu care colaborez eu, sau  totusi o floricică, da merge mai bine o floricică mică nu contează  ce si cum, dar dacă totuși diamantul poate fi roz  pudra ar fi perfect pentru că roz bombon nu îmi place… Totuși mai bine faci cum vrei tu… Dar mă gândeam la scris italic… etc”

Oricine altcineva mi-ar fi spus „domnișoară când te decizi anunță-mă” în schimb Florina m-a ascultat și mi-a dat toate detaliile posibile și imposibile, ba mai mult mi-a făcut și simulări pentru scris și culoare și am fost ăncântată iar în cele din urmă am ales cu totul și cu totul altă culoare. Când am văzut câte” fire colorate” are, sincer chiar a fost dificil să aleg, dar iarăși cu răbdare și pasiune m-a ajutat și m-a îndrumat spre formă finală:tricou alb brodat cu  citatul meu preferat ”If you can dream it you can do it ” scris cu litere italice cu o culoare superbă: verde acqua iar că simbol am ales diamantul pentru că am că obiectiv să ajung la statutul de Diamant Manager în Forever (dar despre acest obiectiv o să va povestesc cu drag altă dată)  și încă o inserție mică  brodată ”Business Women Forever” pentru ca mi-am dat seama că este foarte important sa luptăm pentru visurile noastre.

Guler detasabil

Colectia de iarna 2021

Eu am vrut un tricou personalizat dar să știți că mai are niște modele  de tricouri atât de finuțe încât te duc cu gândul la modă franțuzească sau puteți să  vă bucurați și de celelalte colecții inspirate din natură. Tot din natură s-a inspirat și la prima colecție de gulerele detașabile. Ei bine, eu  recunosc că nu am folosit până acum acest tip de accesoriu însă categoric mi-au stârnit curiozitatea.

Primele gulere detasabile create de catre Florina

Știati că primele gulere au apărut odată cu publicarea cărții Claudine à l’école (Claudine la școală) scrisă de către Collette în 1900?  Trendul a pornit de la personajul principal care purta o rochie neagră cu un guler alb. În 1905 gulerul Claudine a fost cunoscut și sub numele de guler Peter Pan având în vedere că Maude Adams a purtat un astfel de accesoriu în rolul de Peter Pan.În timp a devenit un accesoriu foarte îndrăgit de femei, în special după ce Audrey Hepburn și Jeanne Moreau au reinterpretat acest accesoriu transformându-l într-un accesoriu elegant și foarte feminin. Că să nu mai amintim că poate scoate din anonimat orice ținută banală.

Dacă vă întrebați de ce sunt speciale gulerele detașabile de la  Atelierul cu fire colorate este suficient să va gândiți la faptul că sunt brodate cu multa atentie și pot fi personalizate în funcție de dorințele fiecăruia. Diferența dintre primul ei guler pe care încă îl păstrează cu drag și ce face acum este de la cer la pământ, dar nu trebuie sa ma credeti stați cu ochii pe pagină ei pentru că urmează colecția de primăvară. Eu ma gandeam deja ca am am câteva rochii negre pe care vreau să le readuc la viață in aceasta primavara, iar cu un guler detașabil pare simplu chiar si pentru mine pentru că talent nu prea am, mereu zic că am fost plecată când s-a împărțit talentul în familia mea.

Dacă tot suntem la capitolul accesorii, mi-am amintit și de semnele de carte brodate și de perinuțele personalizate pe care le-am mai văzut pe pagina ei de instagram . La urmă urmei sunt atâtea lucruri pe care puteți să le brodați, numai imaginație să aveți și cu siguranță o să faceți o impresie bună fie că alegeti un obiect pentru casa voastră fie că alegeți să faceți un cadou. Eu am apreciat mereu companiile care au produse de vânzare personalizare prin broderie sau care oferă angajaților tricouri brodate pentru că sunt mult mai profesionale decât un imprimeu care la prima spălare dispare, and trust me cele brodate sunt  mai calitative si mult mai rezistente la spălare.

Afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de această situație de pandemie așa că va invit să luați în considerare și antreprenorii români atunci când va faceți cumpărăturile și de ce nu să-i susțineți și pe cei care care sunt la început de drum cum este cazul acestei fete minunate pe care chiar dacă nu o cunosc personal, am simțit din momentul în care i-am auzit vocea că este o persoană specială și am apreciat enorm cu câtă pasiune mi-a povestit despre ea și mica ei afacere.

Visele devin realitate, atunci când ai curajul să le urmezi.

Florina Rosu

Florina Rosu

Colectia de toamna 2021

Din aceeasi categorie…

25 Comments

 1. JamesPlaut

  Aphorisms are so common that we hardly think twice about them.
  https://apostrraff548.com
  See the difference.
  It originally read, Count not they chickens that unhatched be…
  It’s one of the most recognized aphoristic statements today.
  Like George Washington, Sandys believed that telling the truth is always the way to go.
  Want a few more.
  Today, calling someone a Jack of all trades is usually a jab because it implies that their knowledge is superficial.
  For example.
  Too many times to count, right.
  See the difference.
  It originally read, Count not they chickens that unhatched be…
  You create them.
  Have you ever felt frustrated when other people didn’t meet your expectations.
  Yup, he was reminding Philadelphians that preventing fires is better than fighting them.
  (I say these words to make me glad),
  Their direct, witty approach is what makes these self-evident truths powerful.

  Reply
 2. BADIN

  Fratele meu a sugerat ca mi-ar placea posibil acest site. Avea perfecta dreptate. Aceasta trimitere chiar mi-a facut ziua. Nu va puteti imagina pur si simplu cat timp am petrecut pentru aceasta informatie! Multumesc!

  Reply
 3. Skachat_onPi

  Теперь зарабатывать деньги можно быстро и легко с помощью Пари

  Reply
 4. Candicedal

  Hi Admin! The Best Ioana Mateas – Ioana Mateas !

  обязательный атрибуд в вашем доме для комфортного проживания смесителя для ванны, раковины и кухни
  обязательный атрибуд в вашем доме для комфортного проживания смесителя для ванны, раковины и кухни

  Магазин отопления и водоснабжения для вашего дома gdekomfort.ru: https://gdekomfort.ru
  Магазин сантехники по низким ценам https://gdekomfort.ru: https://gdekomfort.ru

  Reply
 5. Skachat_vgsl

  Оригинальная платформа для приумножения ваших средств

  Reply
 6. GLORY_zika

  Experience the Thrill of Glory Casino

  Reply
 7. GLORY_mien

  Устраивайте гостиницу Славы в Казино

  Reply
 8. GLORY_fgol

  GLORY CASINO – безграничные возможности и масса позитива

  Reply
 9. GLORY_ytOa

  Experience The Real Deal at GLORY CASINO

  Reply
 10. GLORY_ptEi

  Играйте по-крупному в Казино Glory

  Reply
 11. Eco_rhOr

  Eco Travel Adventures – explore the world
  Ecotourism routes and expeditions Ecotourism.

  Reply
 12. skachat_mlOl

  Что такое Winline и как ее скачать

  Reply
 13. vinlayn_reOa

  Установите Winline: скачайте бесплатно приложение!

  Reply
 14. tlover tonet

  Perfect work you have done, this site is really cool with wonderful information.

  Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *