Ce este stilul de viata sănătos?

Ce este stilul de viata sănătos?

Autor: Ioana Mateaș

10/05/2020

Modul de viaţă ne influenţează direct sănătatea. Conceptul de „stil de viață sănătos” este este unul complex şi necesită o concentrare a eforturilor noastre asupra depăşirii unor obiceiuri dăunătoare. Abordarea unui stil de viață sănătos ar fi primul pas către sănătatea noastră.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), sănătatea este starea deplinei bunăstări fizice, spirituale şi sociale, nu numai lipsa bolilor sau a defectelor fizice.

Omul modern se confruntă cu o speranţă de viaţă mare, dar şi cu o multitudine de afecţiuni care sunt cauzate mai ales de greşeli curente de stil de viaţă, ale căror efecte au tendinţa de a se acumula şi de a determina probleme de sănătate. Bolile cronice, cele mai frecvent întâlnite pot fi prevenite sau încetinite în evoluţia lor dacă oamenii adoptă un stil de viaţă sănătos.

Cu un stil de viaţă corespunzător , de la dietă, la evitarea exceselor de orice fel, ne putem modifica și crește singuri calitatea vieții.

Un stil de viata sanatos presupune:

Alimentatie sănătoasă
Mișcare
Hidratare corespunzătoare
Somn suficient nevoilor fiecărui organism
Stoparea fumatului
Consumarea băuturilor alcoolice in cantitate mică si doar ocazional.

Stă în puterea noastră să acţionăm în aşa fel încât să ne modificăm obiceiurile nesănătoase şi să ne orientăm către o viaţă armonioasă, care să aibă în ea premizele unei longevităţi de calitate.

Stilul de viață este deseori definit de următoarele sase componente:

Fizic
Mental
Emoțional
Social
Financiar
Spiritual

Aceste elemente sunt toate interdependente. Putem spune ca ne bucuram de un stil de viata sanatos cu adevarat echilibrat cand suntem echilibrati cu privire la toate cele sase componente.

Din aceeasi categorie…

6 Comments

  1. LarryTop

    Hello from Sporthappy.

    Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *