Ce inseamna educaţia financiară?

Ce inseamna educaţia financiară?

Autor: Ioana Mateaș

10/05/2020

Atunci când auzim termenul de educaţie financiară, majoritatea ne gândim la instrumente financiare complexe precum acţiunile, obligaţiunile, pieţele derivate sau piaţa Forex. Dar de fapt educaţia financiară se referă la noţiunile de bază pe care fiecare dintre noi ar trebui să le aibă.

Educația Financiară joacă, as îndrăzni să spun, rolul cel mai important într-o societate clădită pe educare și informare corectă, pentru bunăstarea acesteia. Educația financiară te ajută să îți gestionezi resursele în mod eficient, în așa manieră încât să ajungi la un moment dat să prosperi.

Termeni precum administrarea veniturilor, prioritizarea şi planificarea cheltuielilor, economisire, venituri pasive şi investiţii, nu ar trebui să lipsească din vocabularul nostru si este la fel de important sa le transmitem și copiilor noțiunile de baza ale educație financiare.

Educaţia financiară te învaţă cum funcţionează banii, de unde provin, cum să îi administrezi eficient şi cum să îi înmulţeşti investindu-i.

Educația financiară te ajuta sa fii relaxat din punct de vedere financiar iar in timp să poti să devii independent financiar!

Ce este independenta financiara??

Se vehiculează in ultima perioada in Romania (chiar daca cu vreo intarziere de cativa zeci de ani fata de tarile din vest si America ) termenul de “independenta financiara”, cum sa faci sa fii liber, sa te pensionezi de tanar, sa nu mai depinzi de salariu sau de pensie cand esti batran.

Deci principala întrebare este când ești independent financiar?
Raspunsul simplu este ca esti independent financiar atunci cand toate cheltuilelile tale curente (facturi utilitati, mancare, rate, haine, educatie, asigurari de viata) sunt acoperite din surse de venituri pasive, sau independente de munca ta (chirii, dividende, drepturi de autor, pensiii). Mai pe romaneste poti trai linistit fara sa fi nevoit sa mai muncesti nicio zi.

Simplu de zis dar cum ajungem la independenta financiara? Începem cu munca, dar nu neaparat multa cat inteligent facuta, cu educatie, vointa si de ce nu cu putin noroc.

Independența financiară se atinge diferit și cu sume de bani diferite de la persoană la persoană. Nu ai nevoie de milioane de euro ca să fii independent financiar, ci de creativitate și câteva investiții inteligente.

Din aceeasi categorie…

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

0 Comments

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *