Ce înseamnă să fii independent?

Ce înseamnă să fii independent?

Autor: Ioana Mateaș

13/05/2020

Nu știu cum sunteți voi dar eu de mic copil mi-am dorit sa fiu Independentă. Deși la vremea respectivă credeam ca este suficient sa crești sa ai un salariu și o sa fiu independentă. Cu timpul mi-am dat seama ca lucrurile nu stau chiar așa și Independența nu înseamnă doar să fii stabil din punct de vedere financiar. Este foarte important să înveți sa-ți exprimi parerea personală și să poți sa spui NU atunci când lucrul respectiv nu îți aduce niciun beneficiu sau pur și simplu nu îți dorești sa faci anumite lucruri. Este esențial să poți să-ți exprimi opinia personală și să poți să faci alegerile pe care ți le dorești. A fi independent nu înseamnă totuși ca trebuie să facem tot ce ne trece prin cap sau că nu trebuie sa acceptam sfaturi de la alți, din contra analizam aceste sfaturi prin filtrul persoanal si luam deciziile in baza obiectivelor noastre.
„Femeia independenta ” este o expresie destul de mult folosită în ultima perioadă și reprezintă un concept de femeie puternică , care își exprimă ideeile cu curaj și acționează pt a-și îndeplini toate dorințele. Asta nu înseamnă ca trebuie să se îndepărteze de familie, din contră ea reușește cu ușurință sa îmbine viata privată cu cea profesionala, creând armonie între cele două dar și lăsându-și un spațiu și pt micile plăceri personale cum ar fi hobby-urile sau ieșirile cu prietenele. Același lucru pot sa-l spun despre bărbați, personal nu consider un bărbat ca ar fi independent atunci cand se afișează cu ultimul model de mașină sau cu multe alte produse tehnologice ci în momentul in care reușește sa îmbine cu succes viata personală cu cea profesionala, fără a cădea în prăpastia narcisimului.

Sa fii independent inseamna sa te trezesti intr-o lume plină de oportunitati, dar si de responsabilitati. Fiecare persoană independentă trebuie sa stie cum să părăsească un servciu, sa întrerupă o relație de iubire, dar și să se confrunte cu un prieten sau un familiar , fara să întrerupă prietenia .A fi independent nu înseamnă că trebuie să-i rănesti pe cei din jur tău, dar în același timp trebuie sa fii liber să-ți exprimi părerile, sa ai suficientă încredere in tine însuți sa acționezi pt visul tău iar toate deciziile luate să fie în armonie cu principiile de viață.

Din punct de vedere financiar nu ești independent atunci când ai un job bine plătit, adesea se face această xconfuzie dar lucrurile nu stau chiar asa. Nu ești independent nici când ai început sa te apuci de antreprenoriat și ai propria afacere. Ești cu adevărat independent financiar atunci când cand toate cheltuielile tale sunt acoperite din surse de venituri pasive, doar atunci poti trai linistit fara sa fi nevoit sa mai muncesti nici măcar o zi. Nu este ușor sa ajungi la acest nivel dar nici nu este imposibil!

Bineînțeles fiecare persoana este unică și calea spre Independența depinde de foarte multe lucruri , nu exista o rețetă scrisă pentru îndeplinirea obiectivelor dar poți sa începi prin autodezvotare și lucrurile o sa înceapă sa prindă contur.

Din aceeasi categorie…

3 Comments

  1. WWW.XMC.pl

    However, most partners arent willing to pay for.

    Reply
  2. WWW.XMC.PL

    Nice to become browsing your weblog once more, it continues to be months for me. Nicely this article that ive been waited for so long. I require this article to total my assignment in the school, and it has exact same topic together with your post. Thanks, great share.

    Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *