De ce trebuie să ieșiți în afara zonei de confort?

De ce trebuie să ieșiți în afara zonei de confort?-ioanamateas.ro

Autor: Ioana Mateaș

14/09/2020

 

De ce trebuie să ieșiți în afara zonei de confort? 


Zona de confort poate fi foarte reconfortantă, atunci când întâmpinăm dificultăți. Cu toate acestea, stabilește limite pentru cine putem fi cu adevărat. Teama de a nu fi în afara zonei de confort reprima creșterea noastră. Zona de confort reprezinta stagnarea, reprimarea, visele noastre rămân astfel închise într-un sertar. Frica pune stăpânire pe noi, în loc sa cautam soluții pt a face schimbări în viața noastră. Zona de confort este locul in care te-ai obișnuit sa te mulțumești cu puțin, cu o viata decenta deși în interiorul tău știi foarte bine ca meriți mai mult și ca ai toate calitățile sa reușesti sa faci lucruri mărețe.
Zona de confort distruge: încrederea în tine, personalitatea ta, visurile, pasiunile, relațiile de prietenie sau iubire, șansa de a avea succes, bani și de a ajuta persoanele din jur.Personal, am auzit despre faimoasa zona de confort în corporație și da recunosc ca la început a trebuit sa fiu împinsă de la spate, și rămân profund recunoscătoare team leader – ului meu de pe aceea vreme, pt faptul ca a avut încredere în mine, chiar și atunci cand eu nu aveam. Ulterior am descoperit ca nu e chiar asa rău sa ieși din zona de confort, din contra poți descoperi și lucruri incredibile și calități personale nebănuite.
Un alt moment în care am ieșit din zona de confort a fost când am început activitatea mea online în Networking Marketing. Dacă cineva mi-ar fi spus acum un an, ca eu o sa fac prezentări de afacere, prezentări de produse, ca o să-mi fac o pagina de business unde o postez constant,un grup pt produse si bineînțeles un blog,as fi ras cu gura pana la urechi și probabil as fi cautat camera ascunsa. De ce? pentru ca nu eram dispusa sa fac nici măcar o postare pe profilul personal despre afacere sau produse. Practic m-am trezit ca vreau un business online, pentru ca știam ca este un mod prin care pot sa am un venit pasiv, dar în același timp îmi era frica sa acționez.

„Nu putem deveni ceea ce vrem să fim, rămânând ceea ce suntem” – Max Depree

Ce s-a schimbat între timp? Ei bine mi-am descoperit motivația și în momentul în care am ajutat prima persoana, datorita beneficiile produselor și al afacerii mi-am dat seama ca pt acel sentiment de satisfacție se merita sa-mi asum riscuri. De asemenea am văzut și multe exemple în jurul meu, oamenii simpli fără abilitățile speciale care au reușit, urmând 4pasi simpli dar mai ales pt ca au acționat și au fost perseverenți. În urma unor cursuri de dezvoltarea personala am înțeles ca nu trebuie să caut perfecțiunea în mine însumi ci sa încerc. Acțiunea determina rezultatele noastre, iar eu recunosc ca am fost blocata într-o zona de confort pana când mi-am fixat obiectivele și am început sa-mi permit sa visez și sa acționez pt visul meu.

 

A obosi, a spera, a cădea, a greși, a învăța – acestea sunt efectele secundare ale iesirii noastre în afara zonei de confort. ⠀Calea pe care o parcurgeți este la fel de importantă – de fapt este mai importanta decât rezultatele pe care le obțineți. Chiar dacă uneori rezultatele nu o sa apară imediat, sau pe parcursul drumului o sa avem parte de dezamăgiri, important este sa ieșim din zona de confort, sa încercam lucruri noi, sa experimentam. Toate aceste lucruri o sa lase în urma o lecție. Cel mai important lucri este sa NU renunțăm indiferent cât obstacole întâmpinăm.

Tu ce părere ai despre zona de confort? Dacă ești dispus(a) sa faci un prim pas pot să-ți spun ca rolul minții în evadarea zonelor de confort este fundamental. De asemenea și stabilirea obiectivelor. Tu ai încercat vreodată să-ți planifici obiectivele? Ce rezultate ai avut? Dacă nu ai fost mulțumita de rezultate poate planul nu a fost întocmit corect.
Nu mai aștepta, momentul perfect nu exista! Ieși acum din zona ta de confort, trimite-mi un mesaj hai sa facem un plan de acțiune pentru independenta ta financiara și spre îndeplinirea tuturor obiectivelor tale.

 

 

 

 

Din aceeasi categorie…

0 Comments

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *