De la scuze… la motivații??

De la scuze... la motivații

Autor: Ioana Mateaș

28/05/2020

De când am început sa fac network marketing, am început sa socializez cu mai multe persoane și am observat că de obicei majoritatea oamenilor caută scuze in loc sa caute motive pt a înceape o activitate profitabilă .
Initial si eu îmi cautam scuze să nu fac unele lucruri dar apoi am analizat oamenii care deja au succes în acest domeniu. Mi se parea ireal ca unele dintre motivațiile lor erau identice cu scuzele invocate de alți. Atunci mi-am dat seama cât de important este perspectiva din care privești lucrurile.
Într-adevăr este greu sa ieși din zona de confort.Vrem mai mult, mai multi bani, mai mult timp liber, mai multe vacanțe, o mașină nouă dar câți suntem dispuși să facem și ceva mai mult? Nimic nu se va schimba dacă tu faci aceleași lucruri mereu dar ai așteptări că ceva va fi diferit.

„Cele mai mari impedimente în calea realizării succeselor la care visăm sunt limitările programate în subconştient.”
Bruce Lipton

Nu am timp, nu am bani, nu știu sa fac vânzări, am copii mici, acestea sunt scuzele cele mai des întâlnite. Le-am avut și eu, mai puțin partea cu copii. Diferența dintre un om de succes și unul fără este in primul rand acțiunea si in al doilea rând este de ce-ul lor.

Am întâlnit mame care spuneau ca tot succesul lor se datorează copiilor, pt ca au căutat soluții datorită lor, pentru ca și-au dorit din adâncul sufletului sa reușeasca in viața și sa le ofere copiilor tot ce este mai bun. Adică copilul nu a fost privit ca o scuza pt a amâna lucrurile din contra a fost motivul pentru care au acționat. Și astfel prin acțiunile tale, prin curajul tău devii un model pt copilul tău. Puterea mamelor este nemărginită iar motivația și dorința de a reuși este mai aprigă decât toate scuzele din lume.

Timpul este cel mai de preț lucru, dar trebuie să-l folosești inteligent. Dacă în momentul respectiv nu ai timp înseamnă că trebuie sa analizezi cum îți petreci timpul pt ca toți avem 24 de ore dar fiecare folosim timpul în mod diferit, fiecare are alte priorități. Este important sa elimini hoții de timp (despre asta o să-ți povestesc într-un alt articol mai detaliat). Dacă nu îți ajunge timpul acum trebuie sa vezi care sunt acele activități care nu îți aduc profit și totuși le faci pentru a nu-i supăra pe cei din jur. Trebuie sa fii tu prima persoana care își prețuiește timpul și să-ți oferi timp ție și pt lucrurile importante pt tine nu doar pt familie sau prieteni, pt că la final vei ajunge sa trăiești viața altora și nu o să fii personajul principal din povestea ta. Iar dacă nu ai timp pt că deja ai 2 joburi atunci înseamnă ca nu sunt suficient de bine plătite și trebuie sa găsești alta soluție mai productivă . Nu sunt de acord cu faptul ca trebuie sa muncești mult pt a câștiga bine, mai degrabă trebuie să muncești inteligent. Îți pot arata o idee prin care îți poți multiplica timpul lucrat dar trebuie sa fii decis că îți dorești să faci o schimbare în viața ta. Așa cum spunea un proverb chinez ” Cel mai bun moment in care puteai planta un copac a fost acum douazeci de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum”. Tu decizi ceea ce faci cu timpul tău, și mai ales dacă vrei să-ți transformi timpul mort în timp productiv și să-l multiplici.

„Nu stiu sa fac vânzări”, dă-mi voie sa te contrazic și să-ți dau cateva exemple. De câte ori ai fost la un restaurant și ai fost mulțumit de mâncare și de persoanalul acelui local și l-ai recomandat și prieteniilor. De câte ori ai fost în vacanță și fiind mulțumit de hotel/statiune la întoarcere ți-ai sunt prietenii și le-ai povestit cat de bine a fost în vacanta și le-ai recomandat si lor sa meargă acolo? Sau ai încercat un parfum nou și colegii tai au vrut detalii despre site-ul de pe care l-ai comandat? Sau ți-ai pus pe social o poza cu noua cămașă cumpărată de la un anumit brand? Fără sa ne dăm seama facem între 5-7 recomandări pe zi, diferența este ca nu suntem plătiți pt acest lucru. Cum ar fi sa faci aceste recomandări și să-ți rămână și ție un profit?

„Nu am banii ” este scuza mea preferată …glumesc. Da e normal sa nu ai bani dacă aștepți să-ți cadă din cer. Doar ploaia va cădea din cer și câteodată o pungă cu haine aruncate de vecina de la etajul 10 in timpul unui scandal cu soțul, tot pt banii sau mai degrabă pt lipsa lor. In loc să te plângi de faptul ca nu ai banii, ar fi mai bine sa te întrebi „Cum pot sa fac mai mulți bani?”. Atunci creierul tău va căuta soluții, poate nu vei găsi din prima cea mai bună soluție, dar dacă te întrebi in fiecare zi cum sa faci mai mulți banii te asigur ca și creierul va lucra încontinuu sa găsească cea mai bună variantă. Sau poți sa începi sa faci un lucru deja testat și de alte persoane care au trecut prin aceeași situație ca tine. Dacă ai avea un sistem dovedit ca funcționează ai pune în practica? Ai renunța la zona de confort dacă ai știi ca poți sa câștigi de la câteva sute de lei pana la mii de euro fără o investiție inițiala prea mare?

Parca totuși ai vrea sa vezi despre ce este vorba nu? Dar ce-o sa zică lumea?Avem nevoie de aplauze, avem nevoie de reflectoare, avem nevoie de aprecieri dacă centrul nostru de greutate e în afara noastră. Maturizarea este accea etapă în care muți „centrul de greutate” din afară, în interiorul tău. Este o etapa de dezvoltare personala, nu depinde de câte scolii ai făcut sau nu ,depinde doar de tine. Unii se maturizează mai repede, alți mai târziu, alții niciodată. Dar de ce mereu trebuie sa ne gandim la ce zice lumea? O facem pentru ei sau pentru noi? Atât timp cât nu rănesti pe numeni cu activitatea ta, iar ție îți aduce împlinire personală și profesională trebuie sa te gândești doar la binele tău. Prietenii adevărați te vor susține orice proiect ai incepe. În plus vei putea ajuta lumea iar, asta sigur îți va aduce admirația celor din jur(câteodată și învidie de aceea e bine sa fii atent la cine te raportezi).

Acum când te-ai decis că scuzele tale nu sunt suficient de bune mai trebuie doar sa aștepți momentul perfect nu?

Ei bine momentul perfect NU exista! Momentul perfect se creează!!

Dacă tu ai obiceiul de a amâna lucrurile, chiar dacă vei spune ca începi de pe întâi, sau de luna viitoare, îți garantez ca ulterior vei amâna pt o altă dată, poate pt perioada când te vei întorci din concediu sau după ce încep copii școala..

Sunt doar alte scuze!? Toate astea sunt scuze create de minte pentru că cei mai multi dintre noi amânăm să luăm o decizie!

Te provoc sa te gândești cum va fi viata ta peste 5ani dacă nu faci nicio schimbare acum? Si totuși cum va fi viata ta dacă începi acum sa acționezi pt obiectivele si pentru visurile tale?

Și tu poți!

Cum ar fi daca începând de azi ai avea mai multa încredere în tine?

Și tu poti schimba viața ta si a familiei tale, daca îndrăznești sa mergi in directia visurilor tale.

Renunță la scuze, renunță să mai cauți vinovați și caută o soluție.
Daca vrei sa faci parte dintr-o comunitate cu oameni hotarati, intentionati si care doresc sa se autodepaseasca, alatura-te si tu echipei mele.

Este un proiect de network marketing îndrăzneț dar care funcționează de peste 40 de ani și care adună zeci de persoane din medii diferite. Noi venim cu sfaturi și idei despre un stil de viață sănătos, training pt a-ți atinge obiectivele, susținere din partea echipei și metode eficiente pt organizarea timpului ….. aceste sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să îți rezervi si tu locul acum.

 

„Dacă cineva îți oferă o oportunitate uimitoare, dar nu ești sigur că o poți face, spune DA și apoi învață cum să o faci!”
Richard Branson

Din aceeasi categorie…

2 Comments

  1. Tom Michalowsky

    I am going to go ahead and save this post for my brother for a coming up research project for class. This is a sweet website by the way. Where did you get a hold the template for this website? http://www.piano.m106.com

    Reply
  2. Google Friendly Directory

    Awesome post! I’ve been trying to come up with a good internet business idea for a while. Instead, I have come up with a great non-internet business idea, which kind of sucks in a way because this idea requires a lot of money, as opposed to a full internet-based business that might not require that much to get it started. I’m not giving up though. I recently started a blog where I plan to document my steps for starting my company. I figured it would keep me motivated and force me to keep at it. I also hope it will motivate the readers to keep trying to accomplish their goals. By the way, I love your site. I’ll be adding it to my list of interesting blogs.

    Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *